Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott kifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db kifli
  • 4 db tojás
  • 50 dkg túró
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 3 dkg zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál citromhéj
  • 5 dkg mazsola
  • 0,5 db citrom reszelt héja
Rakott kifli

Elkészítése

A kifliket karikákra vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz 4 evőkanál porcukrot teszünk, és addig keverjük, míg kivilágosodik. A fehérjéket is kemény habbá verjük, majd ehhez is adunk 3 evőkanál porcukrot. A tojássárgás krémhez hozzákeverjük a túrót, ízesítjük citromlével, vaníliás cukorral, 3 evőkanál porcukorral és a reszelt citromhéjával. Beleszórjuk a mazsolát is.

Egy sütőedényt vajjal kikenünk és megszórjuk zsemlemorzsával. A felszeletelt kiflik felét az aljába halmozzuk, langyos tejjel finoman átlocsoljuk, és beterítjük túrótöltelékkel. Újabb réteg kiflivel megrakjuk, és ezt is tejjel megöntözzük. Az egészet befedjük fehérjehabbal, majd előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Tálalás előtt kicsit hűtjük, és nagyobb kockákra vágva kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/gyors/rakott-kifli/