Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Rakott melegszendvics

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 37×30-as tepsihez: 1,5 cs toast kenyér (kb.75 dkg) 20 db lapka sajt 20 vékony szelet gépsonka Szendvicskrémhez: 3 ek étolaj 1 kis doboz paradicsompüré 1 nagyobb fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 3 ek tejföl 3 dkg reszelt parmezán sajt 10-12 db friss bazsalikom levél 1 ek ketchup 1 db piros színű lecsópaprika csipet őrölt […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2016.07.14.

Elkészítése

Hozzávalók:

37×30-as tepsihez:

  • 1,5 cs toast kenyér (kb.75 dkg)
  • 20 db lapka sajt
  • 20 vékony szelet gépsonka

Szendvicskrémhez:

  • 3 ek étolaj
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek tejföl
  • 3 dkg reszelt parmezán sajt
  • 10-12 db friss bazsalikom levél
  • 1 ek ketchup
  • 1 db piros színű lecsópaprika
  • csipet őrölt bors
  • pici só

Tetejére:

  • 25 dkg trappista sajt
  • 1 szelet füstölt sonka, vagy tarja
  • Kevés frissen tekert őrölt bors


Elkészítése:

A szendvicskrémhez a vöröshagymát és a lecsópaprikát apró kockákra vágjuk és a reszelt fokhagymával az olajon megpirítjuk.

A tűzről levéve hozzáadjuk a paradicsompürét, a szintén apróra vágott bazsalikom leveleket és a ketchupot, majd kb. 6-7 percig lassú tűzön, folytonos kevergetéssel kissé összefőzzük.

Elzárjuk a lángot és hozzákeverjük a tejfölt (amitől egy picit majd visszahűl) és a parmezán sajtot, sózzuk-borsozzuk és félretesszük. Sűrű, de kenhető massza lesz a végére..

A tepsi alját kirakjuk toast kenyér szeletekkel.

A szendvicskrémet gondolatban elosztjuk 2 részre és az egyik felét rákenjük a kenyerekre.

Ezután a gépsonkát is végigsorakoztatjuk, majd a lapka sajt szeletekkel zárjuk.

Ezt a sorrendet még egyszer megismételjük!

Legvégén a tetejét kenyérszeletekkel újra lefedjük és mindegyik szeletre szórunk egy keveset az apró kockákra összevágott füstölt sonkából.

A sajtot ráreszeljük a tetejére és gusztán,- kissé rákupacozva elosztjuk rajta.

Tekerünk rá frissen egy kevés borsot és előmelegített sütőbe 210 fokon sütjük 10 percet, majd a hőfokot visszavesszük 190-re és légkeveréssel újabb 10 percet hagyjuk pirulni.

Miután elkészült, a kenyérszeletek mentén felvágjuk és máris fogyasztható!

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is