Elkészítése
A rizst enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A zöldbabot, ha szükséges, megtisztítjuk, és ételízesítős vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A sonkát kockákra vágjuk, és egy kis olajon megpirítjuk, hogy enyhén aranybarnára süljön.
Az egyik adag tejfölt ízlés szerint sóval, borssal és ételízesítővel fűszerezzük. Egy tűzálló edényt kivajazunk, majd rétegezve belehelyezzük a rizs egy részét, rá a sonka és a zöldbab felét. Ezt követi egy újabb réteg rizs, amit meglocsolunk a fűszerezett tejföllel.
Ezután ráhelyezzük a maradék sonkát és zöldbabot, majd befedjük a maradék rizzsel. A tetejére ráöntjük a második adag tejfölt, amit nem fűszereztünk, hogy a végeredmény ne legyen túl sós. Végül reszelt sajttal szórjuk meg az egészet.
Az előmelegített sütőben 170 fokon 20-25 percig sütjük, amíg a sajt szépen megolvad és enyhén aranybarnára pirul.
