Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Rakott zöldbab

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A rizst enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A zöldbabot, ha szükséges, megtisztítjuk, és ételízesítős vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A sonkát kockákra vágjuk, és egy kis olajon megpirítjuk, hogy enyhén aranybarnára süljön. Az egyik adag tejfölt ízlés szerint sóval, borssal és ételízesítővel fűszerezzük. Egy tűzálló edényt kivajazunk, majd rétegezve belehelyezzük a rizs egy részét, […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.10.

Hozzávalók

Elkészítése

A rizst enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A zöldbabot, ha szükséges, megtisztítjuk, és ételízesítős vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A sonkát kockákra vágjuk, és egy kis olajon megpirítjuk, hogy enyhén aranybarnára süljön.

Az egyik adag tejfölt ízlés szerint sóval, borssal és ételízesítővel fűszerezzük. Egy tűzálló edényt kivajazunk, majd rétegezve belehelyezzük a rizs egy részét, rá a sonka és a zöldbab felét. Ezt követi egy újabb réteg rizs, amit meglocsolunk a fűszerezett tejföllel.

Ezután ráhelyezzük a maradék sonkát és zöldbabot, majd befedjük a maradék rizzsel. A tetejére ráöntjük a második adag tejfölt, amit nem fűszereztünk, hogy a végeredmény ne legyen túl sós. Végül reszelt sajttal szórjuk meg az egészet.

Az előmelegített sütőben 170 fokon 20-25 percig sütjük, amíg a sajt szépen megolvad és enyhén aranybarnára pirul.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is