Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott zöldbab recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30-50 dkg rizs
  • 20 dkg zöldbab
  • 40 dkg sonka (pulykasonka, csirkemellsonka)
  • 2 kis pohár tejföl
  • 10 dkg trappista sajt (vagy füstölt )
  • só
  • bors
  • ételízesítő
  • fokhagyma
  • vaj (edény kivajazásához)

Elkészítése

A rizst enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A zöldbabot, ha szükséges, megtisztítjuk, és ételízesítős vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A sonkát kockákra vágjuk, és egy kis olajon megpirítjuk, hogy enyhén aranybarnára süljön.

Az egyik adag tejfölt ízlés szerint sóval, borssal és ételízesítővel fűszerezzük. Egy tűzálló edényt kivajazunk, majd rétegezve belehelyezzük a rizs egy részét, rá a sonka és a zöldbab felét. Ezt követi egy újabb réteg rizs, amit meglocsolunk a fűszerezett tejföllel.

Ezután ráhelyezzük a maradék sonkát és zöldbabot, majd befedjük a maradék rizzsel. A tetejére ráöntjük a második adag tejfölt, amit nem fűszereztünk, hogy a végeredmény ne legyen túl sós. Végül reszelt sajttal szórjuk meg az egészet.

Az előmelegített sütőben 170 fokon 20-25 percig sütjük, amíg a sajt szépen megolvad és enyhén aranybarnára pirul.

https://receptneked.wps.hu/gyors/rakott-zoldbab-2/