Elkészítése
A vöröshagymát megtisztítjuk, fél centi vastag szeletekre vágjuk, majd karikáira szedjük. Megszórjuk sóval vagy ételízesítővel, és 10-15 percig állni hagyjuk.
Közben elkészítjük a masszát: öt evőkanál lisztet összekeverünk a tojással, a grillfűszerrel, fehér borssal, ételízesítővel, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet, amíg közepes sűrűségű palacsintatésztát kapunk.
A hagymakarikákat először lisztbe forgatjuk, majd a fűszeres masszába, végül zsemlemorzsába panírozzuk. Bő, forró olajban aranyszínűre sütjük őket, és papírtörlőn lecsepegtetjük a felesleges zsiradékot.
Melegen tálaljuk, önálló fogásként petrezselymes burgonyával és friss salátával, de húsok mellé köretként is remekül illik.
Tipp
A masszába keverhetünk kevés reszelt sajtot vagy apróra vágott petrezselymet is, így még ízletesebb lesz a bunda. Ha könnyedebb változatot szeretnénk, sütőben is elkészíthetjük kevés olajjal megkenve, így ropogós marad, de kevésbé lesz zsíros.


