Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rántott hagymakarikák fűszeres bundában recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 nagy fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál grillfűszer
  • só
  • ételízesítő
  • 1 mokkáskanál fehér bors

A panírozáshoz

  • 25 dkg finomliszt
  • 2 dl tej
  • 1 db tojás
  • 30 dkg zsemlemorzsa

A sütéshez

  • olaj

Elkészítése

A vöröshagymát megtisztítjuk, fél centi vastag szeletekre vágjuk, majd karikáira szedjük. Megszórjuk sóval vagy ételízesítővel, és 10-15 percig állni hagyjuk.

Közben elkészítjük a masszát: öt evőkanál lisztet összekeverünk a tojással, a grillfűszerrel, fehér borssal, ételízesítővel, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet, amíg közepes sűrűségű palacsintatésztát kapunk.

A hagymakarikákat először lisztbe forgatjuk, majd a fűszeres masszába, végül zsemlemorzsába panírozzuk. Bő, forró olajban aranyszínűre sütjük őket, és papírtörlőn lecsepegtetjük a felesleges zsiradékot.

Melegen tálaljuk, önálló fogásként petrezselymes burgonyával és friss salátával, de húsok mellé köretként is remekül illik.

Tipp

A masszába keverhetünk kevés reszelt sajtot vagy apróra vágott petrezselymet is, így még ízletesebb lesz a bunda. Ha könnyedebb változatot szeretnénk, sütőben is elkészíthetjük kevés olajjal megkenve, így ropogós marad, de kevésbé lesz zsíros.

https://receptneked.wps.hu/gyors/rantott-hagymakarikak-fuszeres-bundaban/