Először a tojásokat egy csipet sóval, villa segítségével jó alaposan felverjük. Lisztet és zsemlemorzsát készítünk mellé.
Közben az olajat elkezdjük forrósítani. Éppen megfelelő hőmérsékletű lesz, mire a panírozással végzünk.
Minden sajtot megforgatunk lisztben, majd a tojásban, illetve a zsemlemorzsában.
Egy apró, mégis nagyon hasznos trükk: a dupla panírozás. Ismét tojásba forgatjuk, majd zsemlemorzsába, így kerüljük el, hogy a sajt sülés közben kifolyjon.
A mostanra kellő forróságúra hevülő olajba tesszük a sajtokat és néha picit megmozgatva, körülbelül 8 perc alatt aranyszínűre sütjük. Az olajból kiemelve, papírtörlővel bélelt tányérra szedjük.
A körethez a hagymát meghámozzuk, felvágjuk és az olajon puhára dinszteljük. Ezután hozzáadjuk a rizst, a tyúkhúsleves kockát, a sót és felöntjük a vízzel.
Ritkán megkeverve, 10 percig főzzük, majd elzárjuk alatta a lángot és néhány percig fedő alatt hagyjuk, hogy a rizs a maradék nedvességet is magába szívja.
Kínálhatjuk salátával, majonézzel, sült krumplival is, de bármilyen bogyós gyümölcsmártással is izgalmas lehet.