Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rántott háromszög sajt hagymás rizzsel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Sajthoz

  • 6 darab háromszög sajt
  • finomliszt
  • 3 tojás
  • zsemlemorzsa
  • só
  • 0,5 liter olaj

Rizshez

  • 0,5 bögre rizs (basmati)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 bögre víz
  • 0,5 darab tyúkhúsleves kocka
  • 1 evőkanál olaj
  • só

Elkészítése

Először a tojásokat egy csipet sóval, villa segítségével jó alaposan felverjük. Lisztet és zsemlemorzsát készítünk mellé.

Közben az olajat elkezdjük forrósítani. Éppen megfelelő hőmérsékletű lesz, mire a panírozással végzünk.

Minden sajtot megforgatunk lisztben, majd a tojásban, illetve a zsemlemorzsában.

Egy apró, mégis nagyon hasznos trükk: a dupla panírozás. Ismét tojásba forgatjuk, majd zsemlemorzsába, így kerüljük el, hogy a sajt sülés közben kifolyjon.

A mostanra kellő forróságúra hevülő olajba tesszük a sajtokat és néha picit megmozgatva, körülbelül 8 perc alatt aranyszínűre sütjük. Az olajból kiemelve, papírtörlővel bélelt tányérra szedjük.

A körethez a hagymát meghámozzuk, felvágjuk és az olajon puhára dinszteljük. Ezután hozzáadjuk a rizst, a tyúkhúsleves kockát, a sót és felöntjük a vízzel.

Ritkán megkeverve, 10 percig főzzük, majd elzárjuk alatta a lángot és néhány percig fedő alatt hagyjuk, hogy a rizs a maradék nedvességet is magába szívja.

Kínálhatjuk salátával, majonézzel, sült krumplival is, de bármilyen bogyós gyümölcsmártással is izgalmas lehet.

https://receptneked.wps.hu/gyors/rantott-haromszog-sajt-hagymas-rizzsel/