Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Rántott karfiol

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 kis karfiol só 20 dkg finomliszt 4 tojás 25 dkg zsemlemorzsa 4 dl napraforgó olaj Elkészítése: A megtisztított karfiolt rózsáira bontjuk, megmossuk. A nagyobb rózsákat félbe, vagy negyedbe vágjuk. Sós vízben forrástól számított 3 percig főzzük (tovább nem szabad, mert nagyon megpuhul a karfiol, és nem lehet panírozni). Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. Ha […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
monikaika
Beküldte: 2015.03.30.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 kis karfiol
  • 20 dkg finomliszt
  • 4 tojás
  • 25 dkg zsemlemorzsa
  • 4 dl napraforgó olaj


Elkészítése:

A megtisztított karfiolt rózsáira bontjuk, megmossuk. A nagyobb rózsákat félbe, vagy negyedbe vágjuk. Sós vízben forrástól számított 3 percig főzzük (tovább nem szabad, mert nagyon megpuhul a karfiol, és nem lehet panírozni). Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. Ha kihűlt, bepanírozzuk: előbb lisztbe, majd felvert, sózott tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.

Forró zsiradékban kisütjük.

[box style=”info”]Gyors panírozás, ha kevés az időnk: tojás+só+ kevés liszt,úgy hogy még folyékony legyen a massza! A kihűlt karfiolra öntjük, és alaposan megforgatjuk benne. A zsemlemorzsát egy erős tasakba tesszük, 2-3 karfiolt beledobunk, és óvatosan a tasakban összerázzuk. Így 5 perc alatt bepaníroztuk a hozzávalókat.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
monikaika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is