Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rántott karfiol recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 kis karfiol
  • só
  • 20 dkg finomliszt
  • 4 tojás
  • 25 dkg zsemlemorzsa
  • 4 dl napraforgó olaj


Elkészítése:

A megtisztított karfiolt rózsáira bontjuk, megmossuk. A nagyobb rózsákat félbe, vagy negyedbe vágjuk. Sós vízben forrástól számított 3 percig főzzük (tovább nem szabad, mert nagyon megpuhul a karfiol, és nem lehet panírozni). Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. Ha kihűlt, bepanírozzuk: előbb lisztbe, majd felvert, sózott tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.

Forró zsiradékban kisütjük.

[box style=”info”]Gyors panírozás, ha kevés az időnk: tojás+só+ kevés liszt,úgy hogy még folyékony legyen a massza! A kihűlt karfiolra öntjük, és alaposan megforgatjuk benne. A zsemlemorzsát egy erős tasakba tesszük, 2-3 karfiolt beledobunk, és óvatosan a tasakban összerázzuk. Így 5 perc alatt bepaníroztuk a hozzávalókat.[/box]

https://receptneked.wps.hu/gyors/rantott-karfiol-4/