Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rántott karfiol és máj burgonyapürével recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 közepes fej karfiol (torzsástól levelestől nekem 1 kg volt)
  • 2 evőkanál vegeta
  • 1 kg csirkemáj
  • 2 dl tej
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kiskanál bors

Panírhoz

  • liszt
  • 3 db tojás
  • zsemlemorzsa

Burgonyapüré

  • 1 kg burgonya
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 dl meleg tej
  • só

Kapros mártás

  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál majonéz
  • bors
  • só
  • 1 evőkanál szárított kapor

Elkészítése

A májat előre beáztatjuk 2 dl tejbe, amelyhez zúzott fokhagymát, sót és borsot adunk. Ezáltal megpuhul, és sütéskor is megfelelően átsül majd.

A karfiolt megtisztítjuk, megmossuk, és rózsáira szedjük. Egy tálban kevés olajat összekeverünk vegetával, majd a karfiolrózsákat óvatosan beleforgatjuk, ügyelve, hogy ne törjenek össze, de az ízesítés egyenletesen bevonja őket. Ezután lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk a karfiolt, majd előmelegített olajban kis lángon, lassan aranybarnára sütjük, hogy a belseje is megpuhuljon.

A májat kivesszük a tejből, lecsöpögtetjük, és hagyjuk egy kicsit száradni. Ezután enyhén megsózzuk, majd lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, végül forró olajban néhány perc alatt kisütjük. Ha szükséges, sütés után utólag is sózhatjuk.

Burgonyapüré:

A krumplit megpucoljuk, kockákra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Amikor elkészült, áttörjük vagy turmixoljuk, majd meleg tejjel és vajjal krémesre keverjük. Ízlés szerint sózzuk.

Kapros mártás:

Egy kisebb tálban a mártás hozzávalóit alaposan elkeverjük, például tejfölt, kaprot, egy kevés mustárt és ízlés szerint sót. Frissen kínáljuk a burgonyapüré, rántott karfiol és máj mellé.

https://receptneked.wps.hu/gyors/rantott-karfiol-es-maj-burgonyapurevel/