Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rántott kovászos uborka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db kovászos ubroka
  • 20 dkg finomliszt (kb)
  • 2 tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa (kb)
  • 150 ml víz (kb )
  • só
  • bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítése

A kovászos uborkát kivesszük a levéből. Felezzük vagy negyedeljük és papírtörlővel szárazra töröljük.

10 dkg lisztet, a tojásokat és annyi vizet összekeverünk, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Egy edényben olajat forrósítunk.

Az uborkákat a maradék lisztbe forgatjuk, majd a palacsintatésztába mártjuk és végül zsemlemorzsába forgatjuk.

A bepanírozott uborkákat közepesen forró zsiradékban aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/gyors/rantott-kovaszos-uborka/