Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rántott sajt burgonyás almapürével recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Sajthoz

  • 50 dkg sajt (amilyet szeretünk)
  • zsemlemorzsa
  • finomliszt
  • tojás
  • csipet só
  • olaj

Burgonyás almapüréhez

  • 40 dkg alma
  • 40 dkg burgonya
  • 4 dkg vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 dl tej
  • só

Elkészítése

A sajtot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Először a lisztbe, majd a sózott-felvert tojásba mártjuk, végül a zsemlemorzsába forgatjuk.

Forró olajban kisütjük.

A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és annyi vízben, amennyi ellepi puhára főzzük, majd leszűrjük.

Az almát meghámozzuk, felkockázzuk és kevés vízzel, amennyi ellepi és a cukorral megfőzzük. Az almát és a főtt burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a tejet, sóval ízesítjük és összekeverjük.

https://receptneked.wps.hu/gyors/rantott-sajt-burgonyas-almapurevel/