Elkészítése
Hozzávalók:
- 40 dkg rántani való sajt
- 4 db tojás
- 3 csapott evőkanál liszt
- zsemlemorzsa
- 2 kg burgonya
- só
- olaj (a sütéshez)
- paprika, paradicsom a díszítéshez
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, felaprítjuk, majd forró olajban ropogósra sütjük. A rántani való sajtot felszeleteljük.
A tojásokat pici sóval felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük. Egy másik tálba zsemlemorzsát szórunk.
A sajt szeleteket először a tojásos-lisztes masszába megforgatjuk, majd ezután a zsemlemorzsába helyezzük és ebben is megforgatjuk.
A panírozott sajtot forró olajban megsütjük. Tálaláskor tányérra helyezzük a sült burgonyát, mellé a rántott sajtkorongokat.
Díszítésként paradicsomból és paprikából virágot formázunk.

