Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rántott sajt és párizsi recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 30 dkg trappista sajt
  • 40 dkg párizsi
  • 4 tojás
  • finomliszt
  • zsemlemorzsa
  • só bors
  • 3 dl tej
  • olaj a sütéshez


Elkészítése:

A párizsit és a trappista sajtot 1 cm-es szeletekre vágom.

A tojásba teszek 1 csipet sót és egy kevés őrölt fekete borsot is, és felverem egy habverővel, vagy villával.

Bepanírozom először a sajtot:

Tejbe, majd lisztbe, azután tojásba, újra tejbe, végül zsemlemorzsába forgatom. A tej miatt jobban rá fog tapadni a panírmorzsa a sajtra.

Bepanírozom a párizsit:

Lisztbe, majd tojásba, majd zsemlemorzsába, újra tojásba, és újra zsemlemorzsába forgatom.

Mind a két oldalát kisütöm bő olajban 8-8 perc alatt.

Tartármártással és párol rizzsel tálalom.

https://receptneked.wps.hu/gyors/rantott-sajt-es-parizsi/