Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Rántott sajt rebarbara mártással

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Rántott sajt: A sajtot kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Dupla panírozással készítjük: először lisztbe, majd tojásba, újra lisztbe, majd ismét tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Egy serpenyőben bő olajat hevítünk kb. 170-180°C-ra. A panírozott sajtszeleteket forró olajban aranybarnára sütjük (oldalanként kb. 1 perc). Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk. Rebarbara mártás: A rebarbara szárát […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.05.21.

Hozzávalók

Mártáshoz

Elkészítése

Rántott sajt:

A sajtot kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Dupla panírozással készítjük: először lisztbe, majd tojásba, újra lisztbe, majd ismét tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.

Egy serpenyőben bő olajat hevítünk kb. 170-180°C-ra. A panírozott sajtszeleteket forró olajban aranybarnára sütjük (oldalanként kb. 1 perc). Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk.

Rebarbara mártás:

A rebarbara szárát apró darabokra vágjuk, és egy lábasba tesszük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje (kb. 5 dl), majd sóval és cukorral ízesítjük. Forrás után közepes lángon kb. 10 percig főzzük, amíg a rebarbara teljesen megpuhul.

Az étkezési keményítőt csomómentesre keverjük a tejföllel, majd folyamatos keverés mellett a forró rebarbarás léhez adjuk. Még 2-3 percig főzzük, hogy a mártás besűrűsödjön.

A rántott sajtot a meleg rebarbara mártással tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is