Rántott sajt:
A sajtot kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Dupla panírozással készítjük: először lisztbe, majd tojásba, újra lisztbe, majd ismét tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.
Egy serpenyőben bő olajat hevítünk kb. 170-180°C-ra. A panírozott sajtszeleteket forró olajban aranybarnára sütjük (oldalanként kb. 1 perc). Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk.
Rebarbara mártás:
A rebarbara szárát apró darabokra vágjuk, és egy lábasba tesszük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje (kb. 5 dl), majd sóval és cukorral ízesítjük. Forrás után közepes lángon kb. 10 percig főzzük, amíg a rebarbara teljesen megpuhul.
Az étkezési keményítőt csomómentesre keverjük a tejföllel, majd folyamatos keverés mellett a forró rebarbarás léhez adjuk. Még 2-3 percig főzzük, hogy a mártás besűrűsödjön.
A rántott sajtot a meleg rebarbara mártással tálaljuk.