Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rántott sajt rebarbara mártással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg sajt (trappista, edami )
  • finomliszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • kb 5 dl olaj (a sütéshez )

Mártáshoz

  • 50 dkg rebarbara
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 3 dl tejföl
  • só
  • cukor

Elkészítése

Rántott sajt:

A sajtot kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Dupla panírozással készítjük: először lisztbe, majd tojásba, újra lisztbe, majd ismét tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.

Egy serpenyőben bő olajat hevítünk kb. 170-180°C-ra. A panírozott sajtszeleteket forró olajban aranybarnára sütjük (oldalanként kb. 1 perc). Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk.

Rebarbara mártás:

A rebarbara szárát apró darabokra vágjuk, és egy lábasba tesszük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje (kb. 5 dl), majd sóval és cukorral ízesítjük. Forrás után közepes lángon kb. 10 percig főzzük, amíg a rebarbara teljesen megpuhul.

Az étkezési keményítőt csomómentesre keverjük a tejföllel, majd folyamatos keverés mellett a forró rebarbarás léhez adjuk. Még 2-3 percig főzzük, hogy a mártás besűrűsödjön.

A rántott sajtot a meleg rebarbara mártással tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/gyors/rantott-sajt-rebarbara-martassal/