Elkészítése
Hozzávalók:
- 250 ml víz
- 50 g vaj
- 150 g teljes kiőrlésű liszt (vagy sima liszt)
- 2 darab tojás
- 12 szilva (kisebb szemű)
- 100 g darált mák (megszóráshoz)
- édesítőszer (megszóráshoz)
Elkészítése:
Egy lábasban felforraljuk a vizet és a vajat. Ha felolvadt a vaj hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük míg szép sima tésztát nem kapunk. Lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk.
Ha már langyos a tészta, kézi mixerrel egyenként dolgozzuk el benne a tojásokat. A tésztát lisztezett felületen vékony hengerré sodorjuk és 24 részre osztjuk.
A tésztarészeket lisztezett kézzel szétnyomjuk és fél szilvaszemet teszünk a közepébe majd gombócokat formázunk belőle. Két-három adagban, forró, sós vízben addig főzzük a gombócokat, míg feljönnek a víz tetejére.
Szűrőkanállal kiszedjük és lecsepegtetjük, majd darált mákkal és édesítővel kínáljuk.
[box style=”info”]Aki nem diétázik készítheti cukorral is[/box]

