Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Reggeli töltött zsemle recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db zsemle
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 4 db tojás
  • 15 dkg párizsi
  • 1 kávéskanál tejföl
  • 2 kávéskanál tömlős sajt
  • 1 mokkáskanál mustár
  • provance-i fűszerkeverék
  • 1 szál újhagyma

Elkészítése

A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejüket kiszedjük.

A zsemle belsejét, a hagymát, a párizsit és a tömlős sajtot botmixerrel pépesítjük. Hozzáadjuk a mustárt, a tejfölt és a fűszerkeveréket, majd alaposan összekeverjük.

A kivájt zsemlék aljába reszelt sajtot szórunk, majd ráhalmozzuk a tölteléket. A tetejükre egy-egy tojást ütünk, szükség esetén kisebb tojást használva. Ízlés szerint további reszelt sajtot is szórhatunk rá.

Előmelegített sütőben 180°C-on addig sütjük, amíg a tojás meg nem szilárdul és a zsemle aranybarnára pirul.

A tölteléket más felvágottakkal is variálhatjuk, füstölt sajttal pedig még pikánsabb ízt kapunk.

https://receptneked.wps.hu/gyors/reggeli-toltott-zsemle/