Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Köretek receptjei

Rozmaringos Hasselback burgonya

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 db közepes burgonya 1/2 – 1 tk só (ízlés szerint) 1/4 – 1/3 tk egész bors (ízlés szerint) 1 tk szárított rozmaring (lehet friss is) 2-3 ek olívaolaj Elkészítése: Alaposan mossuk meg a burgonyákat. A héjukat egy mosogatószivacs érdesebb felével is átdörzsölhetjük. Fektessünk le két lapos fakanalat a munkalapra, és fogjuk közé az […]

Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 adag
Beküldte: 2016.04.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 db közepes burgonya
  • 1/2 – 1 tk só (ízlés szerint)
  • 1/4 – 1/3 tk egész bors (ízlés szerint)
  • 1 tk szárított rozmaring (lehet friss is)
  • 2-3 ek olívaolaj


Elkészítése:

Alaposan mossuk meg a burgonyákat. A héjukat egy mosogatószivacs érdesebb felével is átdörzsölhetjük.

Fektessünk le két lapos fakanalat a munkalapra, és fogjuk közé az egyik burgonyát.

A fakanalak lesznek a távtartók, hogy ne vágjuk át teljesen a krumplikat.

Vékonyan szeleteljük fel a burgonyát.Egy mozsárban a sót, borsot és a rozmaringot porítsuk le és adjuk hozzá az olívaolajat.

Locsoljuk meg a burgonyákat a fűszeres olajjal. Ügyeljünk rá, hogy a szeletek közé is jusson belőle.

Előmelegített 180-200 °C-os sütőben körülbelül 30 perc alatt készre sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Vegetáriánus receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is