Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rozmaringos Hasselback burgonya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 db közepes burgonya
  • 1/2 – 1 tk só (ízlés szerint)
  • 1/4 – 1/3 tk egész bors (ízlés szerint)
  • 1 tk szárított rozmaring (lehet friss is)
  • 2-3 ek olívaolaj


Elkészítése:

Alaposan mossuk meg a burgonyákat. A héjukat egy mosogatószivacs érdesebb felével is átdörzsölhetjük.

Fektessünk le két lapos fakanalat a munkalapra, és fogjuk közé az egyik burgonyát.

A fakanalak lesznek a távtartók, hogy ne vágjuk át teljesen a krumplikat.

Vékonyan szeleteljük fel a burgonyát.Egy mozsárban a sót, borsot és a rozmaringot porítsuk le és adjuk hozzá az olívaolajat.

Locsoljuk meg a burgonyákat a fűszeres olajjal. Ügyeljünk rá, hogy a szeletek közé is jusson belőle.

Előmelegített 180-200 °C-os sütőben körülbelül 30 perc alatt készre sütjük.

https://receptneked.wps.hu/gyors/rozmaringos-hasselback-burgonya/