Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Sajt házilag

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A házi sajt készítése egyszerű folyamat, amelyhez csak néhány alapanyag szükséges. A túró, a tej és a vaj kombinációjából ízletes, friss sajtot kapunk, amely reggelire, szendvicsekhez vagy főzéshez is jól használható.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
vhajni81
Beküldte: 2017.11.26.

Hozzávalók:

Elkészítése

Előkészítés:

A túrót a tejjel összeforraljuk, majd az egészet leszűrjük egy sűrű szűrőn. A savót félretehetjük más ételekhez, például palacsintatésztához.

Alap:

A leszűrt masszát visszatesszük egy edénybe. Hozzáadjuk a vajat, a tojást, a szódabikarbónát és a sót, majd állandó kevergetés mellett körülbelül 10 percig főzzük vagy amíg a massza nyúlóssá és csomómentessé válik.

Formázás és érlelés:

A kész sajtot egy műanyag tálba öntjük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután kiborítjuk egy tányérra és másnapig hűtőben szárítjuk.

Tipp:

A házi sajtot gazdagíthatjuk apróra vágott zöldfűszerekkel, például snidlinggel vagy petrezselyemmel. Ha pikánsabb ízt szeretnénk, adhatunk hozzá köménymagot vagy reszelt fokhagymát is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
vhajni81
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is