Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajt házilag recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 1 liter zsíros tej
  • 6 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál só

Elkészítése

Előkészítés:

A túrót a tejjel összeforraljuk, majd az egészet leszűrjük egy sűrű szűrőn. A savót félretehetjük más ételekhez, például palacsintatésztához.

Alap:

A leszűrt masszát visszatesszük egy edénybe. Hozzáadjuk a vajat, a tojást, a szódabikarbónát és a sót, majd állandó kevergetés mellett körülbelül 10 percig főzzük vagy amíg a massza nyúlóssá és csomómentessé válik.

Formázás és érlelés:

A kész sajtot egy műanyag tálba öntjük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután kiborítjuk egy tányérra és másnapig hűtőben szárítjuk.

Tipp:

A házi sajtot gazdagíthatjuk apróra vágott zöldfűszerekkel, például snidlinggel vagy petrezselyemmel. Ha pikánsabb ízt szeretnénk, adhatunk hozzá köménymagot vagy reszelt fokhagymát is.

https://receptneked.wps.hu/gyors/sajt-hazilag-2/