Előkészítés:
A túrót a tejjel összeforraljuk, majd az egészet leszűrjük egy sűrű szűrőn. A savót félretehetjük más ételekhez, például palacsintatésztához.
Alap:
A leszűrt masszát visszatesszük egy edénybe. Hozzáadjuk a vajat, a tojást, a szódabikarbónát és a sót, majd állandó kevergetés mellett körülbelül 10 percig főzzük vagy amíg a massza nyúlóssá és csomómentessé válik.
Formázás és érlelés:
A kész sajtot egy műanyag tálba öntjük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután kiborítjuk egy tányérra és másnapig hűtőben szárítjuk.
Tipp:
A házi sajtot gazdagíthatjuk apróra vágott zöldfűszerekkel, például snidlinggel vagy petrezselyemmel. Ha pikánsabb ízt szeretnénk, adhatunk hozzá köménymagot vagy reszelt fokhagymát is.