Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtfánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg finomliszt
  • 3 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 3 db tojás
  • 1 kávéskanál só

Kenéshez

  • 1 db tojás

A tálaláshoz

  • 2 dl tejföl

Elkészítése

A tejet egy lábasban forralni kezdjük. Amikor felmelegedett, hozzáadjuk a vajat, és megvárjuk, amíg teljesen elolvad. Ezután a lisztet apránként a forró tejbe szórjuk, és folyamatos keverés mellett sűrű masszát főzünk. Levesszük a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat egyenként, végül belekeverjük a reszelt sajtot és a sót.

A masszából kis gombócokat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. A gombócok tetejét felvert tojással megkenjük.

180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt aranyszínűre sütjük. Tejföllel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/gyors/sajtfank/