Elkészítése
A cukkinit meghámozzuk, majd kb. fél centi vastag karikákra vágjuk. Enyhén megsózzuk vagy ételízesítővel megszórjuk, majd 10–15 percig állni hagyjuk, hogy levet eresszen.
Közben előkészítjük a panírozáshoz szükséges alapanyagokat. A felvert tojásba belekeverjük a reszelt sajt felét, a másik felét pedig a zsemlemorzsához adjuk. A cukkini szeleteket először lisztbe forgatjuk, majd a sajtos tojásba, végül a sajtos zsemlemorzsába hempergetjük.
Bő, forró olajban aranyszínűre sütjük mindkét oldalát, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen. Párolt rizzsel, tartármártással vagy friss salátával kínáljuk.
Tipp
A sajtot variálhatjuk ízlés szerint: reszelt füstölt sajttal vagy parmezánnal még különlegesebb ízt kap a cukkini. Ha szeretnénk, a panírmorzsához kevés szárított oregánót vagy bazsalikomot is keverhetünk.
