Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 darab kaliforniai paprika
  • 1 darab sárga húsú paprika
  • 1 doboz natúr krémsajt
  • só
  • bors
  • bazsalikom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olaj

Elkészítése

A csirkemellet 3-4 cm hosszú, keskeny csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a csirkecsíkokat, sóval és borssal ízesítjük, majd fedő alatt vagy gyakori keverés mellett kb. 15 perc alatt puhára sütjük.

Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a szintén vékony csíkokra vágott paprikát, és gyorsan összepároljuk, hogy roppanós maradjon. Közben a tejszínt elkeverjük a krémsajttal, a bazsalikommal és a zúzott fokhagymával, majd ezzel a keverékkel felöntjük a húsos-zöldséges alapot.

Az ételt összeforraljuk, hogy a szósz besűrűsödjön és minden íz összeérjen. Forrón, párolt rizzsel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/gyors/sajtos-csirkemell-4/