Hozzávalók:
- kb 60-70 dkg cukkini
- 1 kávéskanál só
- 2 csipet bors
- 1 közepes fej fokhagyma
- kis csokor petrezselyem
- 1 tojás
- 15 dkg sajt (reszelve)
- kb 3 marék zsemlemorzsa
Továbbá:
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A megtisztított, meghámozott cukkini magvas belsejét kivágjuk. Kisebb darabokra vágjuk.
Aprítóba rakjuk a megpucolt fokhagyma gerezdeket és a petrezselymet is, majd a cukkinivel együtt felaprítjuk.
Hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot, a sót, borsot és kb 3 maréknyi zsemlemorzsát (amennyit felvesz), hogy jól összeálljon és formázható massza legyen.
Alaposan összedolgozzuk. Diónyi golyókat formázunk a két tenyerünk között.
Zsemlemorzsába hempergetjük a golyókat, majd forró olajban, közepes lángon világos barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni. Melegen tálaljuk.