Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos-gombás ragu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg csirke vagy pulykamell filé
  • 30 dkg gomba
  • 1 marék reszelt sajt
  • 10 dkg mascarpone
  • petrezselyemzöld ízlés szerint
  • majoránna ízlés szerint
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál zsiradék
  • só
  • bors

Elkészítése

A húst és a gombát felaprítjuk.

Egy nagyobb edényben a zsiradékot felmelegítjük, majd fehéredésig pirítjuk rajta a húst. Hozzáadjuk a gombát, elkeverjük és lefedve puhára főzzük.

Amikor a hús megpuhult, akkor felöntjük a tejszínnel és elkeverjük benne a mascarponét, majd sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselymet és kb 1 teáskanálnyi morzsolt majoránnát. Beleszórjuk a sajtot és addig keverjük, amíg el nem olvad benne.

Ha nem lenne elég sűrű a ragunk, akkor kevés vízben elkevert 1 evőkanálnyi keményítővel vagy további sajt hozzáadásával sűríthetünk rajta.

Kevés kurkumával ízesített rizzsel vagy tetszés szerinti más körettel tálalhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/gyors/sajtos-gombas-ragu/