Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos padlizsán recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 szép padlizsán
  • olaj
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 db tojássárgája
  • só
  • őrölt szerecsendió

Elkészítése

A meghámozott, karikákra vágott padlizsánt bő olajban kisütjük, és a mártással rétegezve tűzálló tálba lerakjuk. A mártáshoz a vajból, a lisztből és a tejből besamelt főzünk, a tűzről levéve öt deka sajtot, egy deci tejfölt meg a tojássárgáját belekeverjük. A fűszerekkel ízesítjük. A lerakott padlizsán tetejére öntjük, a sajt maradékával meghintjük, és a sütőben a tetejét megpirítjuk.

https://receptneked.wps.hu/gyors/sajtos-padlizsan/