Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos-sonkás croissant recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • só
  • bors
  • 10 dkg sajt
  • 15 dkg sonka
  • 1 evőkanál petrezselyemzöld
  • 1 db tojás
  • szezámmag
Sajtos-sonkás croissant

Elkészítése

Olvasszuk fel a vajat, majd keverjük csomómentesre a liszttel. Fokozatosan adjuk hozzá a felforrósított tejet is. Folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel, ízesítsük sóval és borssal, majd hagyjuk kihűlni.

Kockázzuk fel a sonkát és a sajtot. Adjuk mindkettőt a mártáshoz a felaprított petrezselyemzölddel együtt. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a leveles tésztát. Vágjunk belőle egyenlő szárú háromszögeket. Tegyünk a sonkás-sajtos mártásból egy keveset a háromszögek alapjára. Nyomkodjuk le a széleket és tekerjük fel a tésztát, hogy kis kifliket kapjunk.

Kenjük meg a tetejüket tojással és szórjuk meg szezámmaggal. 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt süssük szép pirosra.

https://receptneked.wps.hu/gyors/sajtos-sonkas-croissant/