Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Sajtos tejfölös galuska zöldhagymával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Egy nagy tálban a lisztet összekeverjük a tojásokkal, egy csipet sóval és a vízzel. Addig keverjük, amíg egy lágy, de nem folyós galuskatésztát kapunk. A víz mennyiségét fokozatosan adagoljuk, hogy megfelelő állagot érjünk el. Egy nagy fazékban sós vizet forralunk. Amikor a víz forr, a galuskatésztát galuskaszaggatóval vagy egy kanál segítségével a vízbe szaggatjuk. A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Ilcsi konyha
Beküldte: 2013.04.23.

Hozzávalók

Elkészítése

Egy nagy tálban a lisztet összekeverjük a tojásokkal, egy csipet sóval és a vízzel. Addig keverjük, amíg egy lágy, de nem folyós galuskatésztát kapunk. A víz mennyiségét fokozatosan adagoljuk, hogy megfelelő állagot érjünk el.

Egy nagy fazékban sós vizet forralunk. Amikor a víz forr, a galuskatésztát galuskaszaggatóval vagy egy kanál segítségével a vízbe szaggatjuk. A galuskákat addig főzzük, amíg feljönnek a víz felszínére (kb. 2-3 perc). Leszűrjük, és egy kevés olajjal összekeverjük, hogy ne ragadjanak össze.

A főtt galuskákat egy nagy tálban összeforgatjuk a tejföllel és egy csipet sóval. Ha szeretnénk, a tejfölös galuskát serpenyőben kissé átmelegíthetjük, hogy egységesen forró legyen. Ezután rászórjuk a reszelt sajtot, és hagyjuk, hogy a sajt kissé ráolvadjon.

A kész galuskát aprított zöldhagymával megszórva tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Ilcsi konyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is