Egy nagy tálban a lisztet összekeverjük a tojásokkal, egy csipet sóval és a vízzel. Addig keverjük, amíg egy lágy, de nem folyós galuskatésztát kapunk. A víz mennyiségét fokozatosan adagoljuk, hogy megfelelő állagot érjünk el.
Egy nagy fazékban sós vizet forralunk. Amikor a víz forr, a galuskatésztát galuskaszaggatóval vagy egy kanál segítségével a vízbe szaggatjuk. A galuskákat addig főzzük, amíg feljönnek a víz felszínére (kb. 2-3 perc). Leszűrjük, és egy kevés olajjal összekeverjük, hogy ne ragadjanak össze.
A főtt galuskákat egy nagy tálban összeforgatjuk a tejföllel és egy csipet sóval. Ha szeretnénk, a tejfölös galuskát serpenyőben kissé átmelegíthetjük, hogy egységesen forró legyen. Ezután rászórjuk a reszelt sajtot, és hagyjuk, hogy a sajt kissé ráolvadjon.
A kész galuskát aprított zöldhagymával megszórva tálaljuk.