Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos tejfölös galuska zöldhagymával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • kb 2 dl víz
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál olaj
  • 1,5 dl tejföl
  • 15 dkg sajt
  • zöldhagyma

Elkészítése

Egy nagy tálban a lisztet összekeverjük a tojásokkal, egy csipet sóval és a vízzel. Addig keverjük, amíg egy lágy, de nem folyós galuskatésztát kapunk. A víz mennyiségét fokozatosan adagoljuk, hogy megfelelő állagot érjünk el.

Egy nagy fazékban sós vizet forralunk. Amikor a víz forr, a galuskatésztát galuskaszaggatóval vagy egy kanál segítségével a vízbe szaggatjuk. A galuskákat addig főzzük, amíg feljönnek a víz felszínére (kb. 2-3 perc). Leszűrjük, és egy kevés olajjal összekeverjük, hogy ne ragadjanak össze.

A főtt galuskákat egy nagy tálban összeforgatjuk a tejföllel és egy csipet sóval. Ha szeretnénk, a tejfölös galuskát serpenyőben kissé átmelegíthetjük, hogy egységesen forró legyen. Ezután rászórjuk a reszelt sajtot, és hagyjuk, hogy a sajt kissé ráolvadjon.

A kész galuskát aprított zöldhagymával megszórva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/gyors/sajtos-tejfolos-galuska-zoldhagymaval/