Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 0,5 tasak sütőpor
- 20 dkg sajt
- 20 dkg pulyka virsli
- 2 nagyobb tojás
- 1 csipet só
- 25 dkg kefir
- 1 tk olaj a forma kikenéséhez
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük.
Egy kisebb jénait, vagy tepsit (21*21cm) kikenünk vékonyan olajjal.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sütőport.
A sajtot sajtreszelőn finomra reszeljük, a virslit vékonyra karikázzuk.
Egy tálba ütjük a tojásokat, amiben a kefirrel és a sóval simára keverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd csomómentes masszává keverjük. Végül beleforgatjuk a reszelt sajtot és a felkarikázott virslit.
Az előkészített jénaiba vagy tepsibe simítjuk.
180 fokon hőlégkeveréssel kb. 35 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. (Nekem a sütési idő vége felé a teteje nagyon barnult, ezért a középső rácsról az alsóra raktam.)
Ha kihűlt, egy éles késsel felszeleteljük, és friss zöldségekkel kínáljuk.
[box style=”info”]A világhálón, egy orosz oldalon láttam meg ezt a finomságot, és ma el is készítettem. Először nagyon kétségbe estem, hisz a recept minden utasítását betartottam, és a sütőben szépen megemelkedett, bár a közepe inkább felpúposodott, majd amikor a végén kivettem, visszaesett és hepehupás lett a teteje. Melegen nem lehet, csak kihűlt állapotában szépen szeletelni. Viszont a szépséghibák ellenére nekem nagyon ízlett. Erősen hasonlít egy sajtos-virslis muffinra. Friss paradicsommal, uborkával kiváló uzsonna.[/box]