Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos zöldborsó gombóc recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg zöldborsó
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 bögre őrölt zabpehely
  • 15 dkg sajt (reszelve)
  • 1 db tojás
  • só
  • bors
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítése

A vöröshagymát finomra aprítjuk, majd kevés olajon megpároljuk. Közben vizet forralunk, megsózzuk, és beletesszük a zöldborsót. Amikor megpuhult, leszűrjük, és aprítógépben összezúzzuk. Ha nincs aprítógép, krumplinyomót is használhatunk – csak rusztikus állagú legyen.

Egy nagy keverőtálban összekeverjük az összes hozzávalót: a zöldborsót, a párolt hagymát, a reszelt sajtot, az aprított petrezselymet, az őrölt zabpelyhet, a tojást, a sót és az őrölt borsot. Az egészet alaposan összegyúrjuk.

Vizes kézzel kis golyókat formázunk a masszából (akár lapos lepénykéket is készíthetünk). A gombócokat megforgatjuk zsemlemorzsában, majd forró olajban aranybarnára sütjük. A kész gombócokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja.

Tálalás:

Barna rizzsel és friss salátával kínáljuk. A salátához tölgyfa salátát, római salátát, paradicsomot és újhagymát használhatunk. Frissen aprított kakukkfűvel és bazsalikommal szórjuk meg, öntet nélkül.

https://receptneked.wps.hu/gyors/sajtos-zoldborso-gomboc/