Elkészítése
A virsliket hosszában bevágjuk, ügyelve arra, hogy ne vágjuk át teljesen. A bevágott résbe vékony sajtszeleteket helyezünk.
A megtöltött virsliket 2-2 szelet baconbe szorosan betekerjük.
Egy tányérba lisztet, egy másikba felvert tojásokat, egy harmadikba pedig zsemlemorzsát szórunk. A zsemlemorzsába keverjük az 1 evőkanál szezámmagot, hogy ropogósabb legyen a panír.
A baconbe tekert virsliket először lisztbe, majd tojásba, végül a szezámos zsemlemorzsába forgatjuk, hogy mindenhol egyenletesen bevonja a panír.
Egy serpenyőben bő étolajat melegítünk közepes hőfokra, és a bepanírozott virsliket aranybarnára sütjük benne. A sütés közben ügyelünk arra, hogy a bacon jól átsüljön.
A kész virsliket papírtörlőre helyezzük, hogy a felesleges olajat leitassuk.
Frissen, melegen kínáljuk, például friss salátával, mustárral vagy ketchuppal.

