Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajttal töltött virsli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 db virsli
  • 1 csomag szeletelt bacon
  • 20 dkg sajt
  • finomliszt
  • 2-3 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • étolaj (a sütéshez )
  • 1 evőkanál szezámmag

Elkészítése

A virsliket hosszában bevágjuk, ügyelve arra, hogy ne vágjuk át teljesen. A bevágott résbe vékony sajtszeleteket helyezünk.

A megtöltött virsliket 2-2 szelet baconbe szorosan betekerjük.

Egy tányérba lisztet, egy másikba felvert tojásokat, egy harmadikba pedig zsemlemorzsát szórunk. A zsemlemorzsába keverjük az 1 evőkanál szezámmagot, hogy ropogósabb legyen a panír.

A baconbe tekert virsliket először lisztbe, majd tojásba, végül a szezámos zsemlemorzsába forgatjuk, hogy mindenhol egyenletesen bevonja a panír.

Egy serpenyőben bő étolajat melegítünk közepes hőfokra, és a bepanírozott virsliket aranybarnára sütjük benne. A sütés közben ügyelünk arra, hogy a bacon jól átsüljön.

A kész virsliket papírtörlőre helyezzük, hogy a felesleges olajat leitassuk.

Frissen, melegen kínáljuk, például friss salátával, mustárral vagy ketchuppal.

https://receptneked.wps.hu/gyors/sajttal-toltott-virsli/