Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajttekercs egyszerűen recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 12 szelet sajt (nem ömlesztett!)
  • 10 dkg sajt
  • 100 g tömlős sajt (bármilyen ízű)
  • 10 dkg vaj
  • 8 szelet gépsonka
  • 5 tojás
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só
  • bors

Elkészítése

Tojás:

A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízben lehűtjük és megpucoljuk. A tojásokat elfelezzük és a sárgákat kiszedjük.

Sajtréteg:

Egy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, majd kevés olajjal megkenjük. A szeletelt sajtot egymásra fedve elrendezzük a sütőpapíron, megszórjuk reszelt sajttal, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben 3-4 perc alatt összeolvasztjuk. A sajtréteget teljesen kihűtjük.

Krémek:

A tojássárgákat a puha vajjal, mustárral és kevés sóval krémesre keverjük. A tojásfehérjéket apróra vágjuk, hozzáadjuk a tömlős sajtot, borsot, sót és az apróra vágott petrezselymet, majd alaposan összekeverjük.

Összeállítás:

A kihűlt sajtlapot sütőpapírral együtt óvatosan lehúzzuk a tepsiről. A sajtréteg háromnegyed részére rákenjük a tojásfehérjés krémet, majd ráhelyezzük a sonkaszeleteket. Ezután a tetejére simítjuk a mustáros-tojássárgás krémet. A sütőpapír segítségével szorosan feltekerjük és a tekercset sütőpapírba csomagolva néhány órára hűvös helyre tesszük.

Tálalás:

A sajttekercset vékony szeletekre vágjuk és hidegtálon kínáljuk.

Tipp

A sajttekercset variálhatjuk: a sonka helyett készíthetjük füstölt tarjával vagy szalámival, a krémeket pedig gazdagíthatjuk apróra vágott uborkával vagy paprikával. Ha különlegesebb ízre vágyunk, a sajtkrémbe kevés fokhagymát is keverhetünk.

https://receptneked.wps.hu/gyors/sajttekercs-egyszeruen/