Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A salsa szósz friss, fűszeres mártogatós, amelyet tortilla chips mellé vagy húsételek kísérőjeként is kínálhatunk. A paradicsom, hagyma, citrom és koriander íze adja a karakterét, amit igény szerint csípősebbé tehetünk paprikával vagy chilivel. Könnyen elkészíthető, és hűtve másnap még zamatosabb.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
szani78
Beküldte: 2013.09.28.

Hozzávalók

Elkészítése

Egy serpenyőben hevítsünk fel kb. 2 evőkanál olajat, majd fonnyasszunk meg benne egy fej vékonyra szeletelt lilahagymát. Öntsünk hozzá kevés vizet, rövid ideig pároljuk, majd zárjuk el a lángot.

Keverjük hozzá az egyik apróra vágott paradicsomot, a fokhagymát, a citromlevet és a reszelt citromhéjat, a sót, a cukrot, valamint a paradicsomkonzervet vagy a ketchupot. Adjuk hozzá a koriandert (friss levelet vagy szárított bogyót), majd az egészet turmixoljuk simára.

Amikor elkészült az alap, adjuk hozzá a másik apróra vágott paradicsomot és a másik szeletelt lilahagymát. Ha szeretjük a csípőset, ekkor tehetünk bele jalapenót, csípős paprikát, chiliszószt vagy chiliport is.

A salsa szósz frissen, tortilla chipsszel a legfinomabb, de lefedve, hűtőben tárolva hidegen is fogyasztható.

Tipp

A citrom helyett lime-mal is készíthetjük, így autentikusabb, mexikói jellegű ízt kapunk. Ha selymesebb állagot szeretnénk, a turmixolás után egy szűrőn is átpasszírozhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Mexikói Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is