Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Salsa szósz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 fej lilahagyma
  • 2 evőkanál koriander levél
  • 3 evőkanál citromlé
  • 2 teáskanál reszelt citromhéj
  • só
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 nagyobb doboz sűrített paradicsom
  • kevés olaj
  • kevés víz
  • 1-2 db jalapeno (nem kötelező )

Elkészítése

Egy serpenyőben hevítsünk fel kb. 2 evőkanál olajat, majd fonnyasszunk meg benne egy fej vékonyra szeletelt lilahagymát. Öntsünk hozzá kevés vizet, rövid ideig pároljuk, majd zárjuk el a lángot.

Keverjük hozzá az egyik apróra vágott paradicsomot, a fokhagymát, a citromlevet és a reszelt citromhéjat, a sót, a cukrot, valamint a paradicsomkonzervet vagy a ketchupot. Adjuk hozzá a koriandert (friss levelet vagy szárított bogyót), majd az egészet turmixoljuk simára.

Amikor elkészült az alap, adjuk hozzá a másik apróra vágott paradicsomot és a másik szeletelt lilahagymát. Ha szeretjük a csípőset, ekkor tehetünk bele jalapenót, csípős paprikát, chiliszószt vagy chiliport is.

A salsa szósz frissen, tortilla chipsszel a legfinomabb, de lefedve, hűtőben tárolva hidegen is fogyasztható.

Tipp

A citrom helyett lime-mal is készíthetjük, így autentikusabb, mexikói jellegű ízt kapunk. Ha selymesebb állagot szeretnénk, a turmixolás után egy szűrőn is átpasszírozhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/gyors/salsa-szosz/