Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sárgarépás-borsós sertéskockák recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • kevés olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 0,5 kg sertés hús kockára vágva
  • ízlés szerint fokhagyma
  • 1 üveg sárgarépás borsó
  • babérlevél
  • kevés paradicsompüré
  • pirospaprika
  • só
  • bors
  • kevés kakukkfű

Elkészítése

A megtisztított és felaprított hagymát olajon megpirítjuk, majd egy pici kakukkfűvel megszórjuk.

Ezután hozzáadjuk a felkockázott húst és fehéredésig pirítjuk, majd fűszerezzük és hozzáadjuk a paradicsompürét. Összekeverjük és felöntjük egy kevés vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet is és fedővel letakarva főzzük, amíg a hús puha nem lesz.

A vége felé hozzáadjuk a levétől leszűrt zöldséget is és együtt készre fözzük.

Ha szügséges, liszttel süríthetjük még. Én még egy pici szójaszósszal szoktam ízesíteni.

https://receptneked.wps.hu/gyors/sargarepas-borsos-serteskockak/