Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Savanyú káposztasaláta oldalassal és pirított hagymával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg savanyú káposzta
  • 1-2 db sült oldalas
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 evőkanál provance-i fűszerkeverék
  • 2-3 szelet sajt
  • majonéz
  • só
  • bors
  • pirított hagyma

Elkészítése

savanyú káposztát és a hagymát apróra vágjuk. A sült oldalast lefejtjük a csontról, majd kisebb darabokra vágjuk, és a káposztához adjuk. A sajtot kockákra vágjuk, és szintén a salátához keverjük.

Ízesítjük sóval, borssal és provence-i fűszerkeverékkel, majd hozzáadjuk a majonézt, és az egészet alaposan összeforgatjuk. Tálalás előtt a tetejét megszórjuk pirított hagymával, ami ropogóssá és még ízletesebbé teszi a salátát.

Tipp

Ha könnyedebb változatot szeretnénk, a majonéz egy részét joghurttal helyettesíthetjük. A salátát tálalhatjuk friss kenyérrel vagy pirítóssal.

https://receptneked.wps.hu/gyors/savanyu-kaposztasalata-oldalassal-es-piritott-hagymaval/