Elkészítése
Az olajat egy lábasban felforrósítjuk, majd a lisztet és az apróra vágott fokhagymát enyhén megpirítjuk rajta. Levesszük a tűzről, rászórjuk az őrölt pirospaprikát, és gyorsan felöntjük a vízzel. Kézi habverővel simára keverjük, hogy ne maradjanak benne csomók.
Ezután hozzáadjuk a babérlevelet, az ételízesítőt és az őrölt borsot. Amikor a mártás felforr, mérsékelt lángra állítjuk, majd belekeverjük a tejfölt.
A tojásokat óvatosan, egyenként beleütjük a forró szószba. Lefedve, kis lángon addig főzzük, amíg a tojások meg nem szilárdulnak.
Tipp
A savanyú tojást kínálhatjuk főtt burgonyával vagy friss, ropogós kenyérrel. Ha pikánsabb ízre vágyunk, a szószba kevés ecetet is csepegtethetünk, így erősebb savanykás jelleget kap az étel.

