Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Savanyú tojás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 db tojás
  • 5 db babérlevél
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl víz
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 kávéskanál bors
  • 2 evőkanál ételízesítő

Elkészítése

Az olajat egy lábasban felforrósítjuk, majd a lisztet és az apróra vágott fokhagymát enyhén megpirítjuk rajta. Levesszük a tűzről, rászórjuk az őrölt pirospaprikát, és gyorsan felöntjük a vízzel. Kézi habverővel simára keverjük, hogy ne maradjanak benne csomók.

Ezután hozzáadjuk a babérlevelet, az ételízesítőt és az őrölt borsot. Amikor a mártás felforr, mérsékelt lángra állítjuk, majd belekeverjük a tejfölt.

A tojásokat óvatosan, egyenként beleütjük a forró szószba. Lefedve, kis lángon addig főzzük, amíg a tojások meg nem szilárdulnak.

Tipp

A savanyú tojást kínálhatjuk főtt burgonyával vagy friss, ropogós kenyérrel. Ha pikánsabb ízre vágyunk, a szószba kevés ecetet is csepegtethetünk, így erősebb savanykás jelleget kap az étel.

https://receptneked.wps.hu/gyors/savanyu-tojas/