Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Serpenyőben sütött kukoricalepény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 10 dkg kukoricaliszt 1 dl tejföl 1 mk szódabikarbóna só 0,5 dl olívaolaj Elkészítése: A kukoricalisztet keverjük össze ízlés szerint sóval és a szódabikarbónával, majd adjuk hozzá a tejfölt és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. Ezután kukoricaliszttel megszórt felületen nyújtsunk a masszából kb 1 cm vastagságú kör alakú lapot, majd vágjuk négyfelé. Egy serpenyőben hevítsük […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2015.08.09.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 1 dl tejföl
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 0,5 dl olívaolaj


Elkészítése:

A kukoricalisztet keverjük össze ízlés szerint sóval és a szódabikarbónával, majd adjuk hozzá a tejfölt és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.

Ezután kukoricaliszttel megszórt felületen nyújtsunk a masszából kb 1 cm vastagságú kör alakú lapot, majd vágjuk négyfelé.

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd ha már kellően felmelegedett tegyük bele a negyedekbe vágott tésztát. Ezután alacsony hőfokon, süssük szép aranybarnára az alsó felét, majd egy spatulával alányúlva, óvatosan fordítsuk meg és süssük a másik felét is szép aranybarnára (én a gáztűzhely legkisebb lángjára, lábasalátétet tettem, és így sütöttem készre).

Az aranybarnára sült kukoricalepényt rögtön tálalhatjuk, de teljesen kihűtve is nagyon finom.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is