Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Serpenyőben sütött kukoricalepény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 1 dl tejföl
  • 1 mk szódabikarbóna
  • só
  • 0,5 dl olívaolaj


Elkészítése:

A kukoricalisztet keverjük össze ízlés szerint sóval és a szódabikarbónával, majd adjuk hozzá a tejfölt és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.

Ezután kukoricaliszttel megszórt felületen nyújtsunk a masszából kb 1 cm vastagságú kör alakú lapot, majd vágjuk négyfelé.

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd ha már kellően felmelegedett tegyük bele a negyedekbe vágott tésztát. Ezután alacsony hőfokon, süssük szép aranybarnára az alsó felét, majd egy spatulával alányúlva, óvatosan fordítsuk meg és süssük a másik felét is szép aranybarnára (én a gáztűzhely legkisebb lángjára, lábasalátétet tettem, és így sütöttem készre).

Az aranybarnára sült kukoricalepényt rögtön tálalhatjuk, de teljesen kihűtve is nagyon finom.

https://receptneked.wps.hu/gyors/serpenyoben-sutott-kukoricalepeny/