Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Serpenyős bundáskenyér recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 szelet kenyér
  • 10 dkg füstölt kolbász (vagy sonka)
  • 8 tojás
  • 5 dl tej
  • 1 kávéskanál ételízesítő
  • őrölt bors
  • 1 evőkanál zsiradék
  • 5 dkg lapka sajt
  • 10 dkg sajt

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük 210 fokra.

A tojásokat kevés ételízesítővel, 1 csipet borssal és a tejjel felverjük. A kolbászt vékonyra karikázzuk.

Egy közepes méretű serpenyőt kikenünk zsiradékkal vagy olajjal.

A kenyérszeletek felét a tojásba mártva belehelyezzük a serpenyőbe úgy, hogy azt kitöltse. Rárakjuk a kolbászkarikákat (vagy a sonka szeleteket) és a lapka sajtot.

Ezután a tojásba mártott kenyerek másik felét is ráhelyezzük. Ha maradt tojás akkor azzal még belocsoljuk, bár ha friss a kenyér, az bőven felszívja a tojást!

Reszelt sajtot teszünk a tetejére, megborsozzuk és a sütőbe téve (középre) nagyjából 18-20 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/gyors/serpenyos-bundaskenyer/