Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sertés ragu Székelyné módra recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg sertés comb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3-4 evőkanál olaj
  • 1 db tv paprika
  • 1 szem paradicsom
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 közepes burgonya (kockázva)
  • só
  • bors
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 1 db babérlevél

Nokedlihez

  • 1 db tojás
  • 30 dkg finomliszt
  • só
  • kb 3 dl víz
Sertés ragu Székelyné módra

Elkészítése

Egy lábasban felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és kissé megpirítjuk. Ezt követően beletesszük a felkockázott húst, valamint a feldarabolt paprikát és paradicsomot. Kevés vízzel felöntjük, és ízlés szerint fűszerezzük, valamint hozzáadunk 1-2 babérlevelet.

Amikor a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a felkarikázott répát, gyökeret és a zöldborsót. Amikor már majdnem teljesen megpuhultak, beletesszük a felkockázott burgonyát is, de ügyeljünk rá, hogy a burgonya felveszi a ragu levét, ezért szükség esetén pótoljuk egy kevés vízzel, és újra fűszerezzük. A burgonyával együtt készre főzzük a ragut.

A nokedlihez a hozzávalókból kikeverjük a tésztát, amely legyen közepesen kemény állagú. Nokedliszaggatóval forró, sós vízbe szaggatjuk, és kifőzzük. Akkor jó, ha a nokedlik feljönnek a víz felszínére. Egyszerre csak kisebb adagokat főzzünk. A leszűrt nokedlikhez kevés olajat adunk, hogy ne ragadjanak össze.

A kész ragut nokedlivel tálaljuk, és aki szereti, tejfölt is tehet a tetejére.

https://receptneked.wps.hu/gyors/sertes-ragu-szekelyne-modra/