Egy lábasban felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és kissé megpirítjuk. Ezt követően beletesszük a felkockázott húst, valamint a feldarabolt paprikát és paradicsomot. Kevés vízzel felöntjük, és ízlés szerint fűszerezzük, valamint hozzáadunk 1-2 babérlevelet.
Amikor a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a felkarikázott répát, gyökeret és a zöldborsót. Amikor már majdnem teljesen megpuhultak, beletesszük a felkockázott burgonyát is, de ügyeljünk rá, hogy a burgonya felveszi a ragu levét, ezért szükség esetén pótoljuk egy kevés vízzel, és újra fűszerezzük. A burgonyával együtt készre főzzük a ragut.
A nokedlihez a hozzávalókból kikeverjük a tésztát, amely legyen közepesen kemény állagú. Nokedliszaggatóval forró, sós vízbe szaggatjuk, és kifőzzük. Akkor jó, ha a nokedlik feljönnek a víz felszínére. Egyszerre csak kisebb adagokat főzzünk. A leszűrt nokedlikhez kevés olajat adunk, hogy ne ragadjanak össze.
A kész ragut nokedlivel tálaljuk, és aki szereti, tejfölt is tehet a tetejére.