Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Snidlinges-lazacos omlett recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 1 teáskanál vaj
  • 2 teáskanál snidling
  • 5 dkg füstölt lazac filé
  • só
  • bors

Elkészítése

A tojásokat verjük fel, ízesítsük a sóval és a borssal, majd keverjük hozzá a snidlinget is. Ezt követően egy tapadásmenetes serpenyőben süssük meg az omlettet úgy, mintha egy palacsintát sütnénk. Elég az omlett mindkét oldalát 1-2 percig sütni, ne szárítsuk ki. A sütéshez én vajat szoktam használni, de olaj is megfelelő.

Ha már majdnem megsült az omlett, akkor helyezzük el rajta a lazac filé szeleteket, és még a serpenyőben hajtsuk félbe az omlettet, és így melegítsük át a halat.

Füstölt lazac természetesen nem igényel sütést, vagy párolást.

A snidlinges-lazacos omlettet friss gyümölcslével fogyasszuk.

Tudom, hogy a füstölt lazac egy luxus számba menő hozzávaló, de a luxus ételekben pontosan az a pláne, hogy csak különleges alkalmakkor, számunkra különleges emberekkel együtt fogyasztjuk – tegyék így Önök is.

https://receptneked.wps.hu/gyors/snidlinges-lazacos-omlett/