Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sonkás-camembertsajtos napsugár recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 csomag leveles tészta
  • 1 dkg feketeerdei sonka
  • 1 darab fatégelyes camembert sajt
  • 2 szál újhagyma
  • 1 tojás
  • só
  • bors

Elkészítése

Az egyik leveles tésztát kitekerjük és a lehető legnagyobb átmérőben (akár még sodorhatunk is rajta egy picit, mert hosszan téglalap alakú) egy fedőt ráhelyezve kört vágunk ki belőle.

A camembert sajt egyik oldalán a tetejét vékonyan levágjuk, rátesszük a felkarikázott hagymát, sózzuk, borsozzuk és visszahelyezzük a sajt levágott felét.

A körtésztát megkenjük tojással, a közepébe helyezzük a sajtot és körbe rakjuk a sonkaszeletekkel.

A másik tésztalapot is méretre sodorjuk, kört vágunk ki belőle és ráhelyezzük a másik sonkás lapra úgy, hogy fedje egymást a kettő.

Közben a sütőt előmelegítjük 190 fokra.

A sajt felett elegyengetjük a tésztát és egy kisebb tálkát borítunk rá, ami körben egyforma távolságban van a sajttól.

Ezután egy késsel a tálkától kifelé haladva egyenletesen, egyforma méretűen bevágjuk a nap sugarait. Levesszük a kis tálkát és minden bevágást egyszer megtekerünk.

Tojással megkenjük és nagyjából 25-28 perc alatt megsütjük.

Miután elkészült, éles késsel levágjuk a sajt feletti tésztát (a legjobb falat) és amíg folyós a camembert sajt, a letört napsugarait belemártogatva fogyasztjuk.

A leeső szélét is tojással kenve, esetleg reszelt sajttal szórva egy másik tepsiben megsütjük, az lesz a repeta!

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/gyors/sonkas-camembertsajtos-napsugar/