Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sonkás, paradicsomszószos spagetti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg spagetti tészta
  • 400 g paradicsom konzerv (400 gramm)
  • 10 dkg bacon
  • 10 dkg sajt
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • majoránna
  • só
  • bors

Elkészítése

A paradicsomot turmixoljuk le.

A felaprított vöröshagymát a zsíron dinszteljük meg, tegyük bele a fokhagymát is, majd az összemixelt paradicsomot öntsük hozzá és kisebb lángon hagyjuk rotyogni.

A bacont aprítjuk kisebb darabokra (nem kell túl kicsire), majd ezt is adjuk a paradicsomos alaphoz, sózzuk (vegyük figyelembe, hogy mennyire sós a szalonna), borsozzuk, szórjuk bele a fűszereket. Ha a paradicsom nagyon savanyú, akkor egy csipet cukrot vagy pici édesítőt tehetünk bele.

Fedjük le és pároljuk készre kb 10 perc alatt.

Az időközben megfőtt tésztát szűrjük le, tegyük egy tálba, öntsük rá a kész szószt, bőségesen szórjuk meg reszelt sajttal, majd melegen tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/gyors/sonkas-paradicsomszoszos-spagetti/